nieuws

Ahold luidt noodklok over ontwikkeling A.I.

Formules 11126

Ahold luidt noodklok over ontwikkeling A.I.

ZAANDAM – Ahold Delhaize gaat concreet investeren in onderzoek naar kunstmatige intelligentie (A.I.) in Nederland.

Ahold-topman Frans Muller voerde volgens verschillende bronnen hierover recent overleg met minister-president Mark Rutte. Ahold Delhaize werkt in het project naar verluidt samen met andere grote Nederlandse bedrijven. Deze week worden de plannen voor het eerst in de openbaarheid gebracht tijdens een internationaal congres over kunstmatige intelligentie in Zaandam.

Investeringen Ahold Delhaize

Aanleiding voor het project zijn zorgen over de in Nederland aanwezige kennis over toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie in vergelijking met bijvoorbeeld de Verenigde Staten en China. Nederland dreigt op dit voor de toekomst belangrijke terrein op achterstand te komen. Om dat te voorkomen investeren Ahold Delhaize en andere partijen in de benoeming van gespecialiseerde wetenschappers op universiteiten en andere wetenschappelijke instellingen. Andere bedrijven worden opgeroepen zich aan te sluiten bij het initiatief.

Muller voortrekker van het project

Het nog geheime project werd recent gepresenteerd aan zowel premier Rutte als staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Ahold Delhaize-topman Frans Muller geldt als een belangrijke voortrekker van het project.

Reageer op dit artikel