nieuws

Ahold Delhaize haalt cfo op bij Arla Foods

Formules 4029

Ahold Delhaize haalt cfo op bij Arla Foods

WASHINGTON – Ahold Delhaize heeft een opvolger voor Jeff Carr. Natalie Knight begint volgend jaar als cfo bij de supermarktketen.

Carr kondigde vorige maand zijn vertrek aan en vertrekt in april als zijn termijn afloopt. Knight begint een maand eerder en wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering in april officieel benoemd. Dat meldt Ahold Delhaize. De Amerikaanse Knight is op dit moment de financiële topvrouw bij het Deense zuivelbedrijf Arla Foods.

Verleden bij Adidas

Daarvoor werkte ze zeventien jaar lang bij het sportmerk Adidas. Zo zat Knight onder meer aan het stuur bij de overname van Reebok door Adidas. Ook was ze cfo van de Noord-Amerikaanse tak van Adidas. Ahold Delhaize-ceo Frans Muller: ‘Ik ben heel erg blij dat Natalie Ahold Delhaize komt versterken. Ze heeft zowel in de USA als Europa gewerkt in verschillende branches. Met haar ruime ervaring op het gebied van finance, haar commerciële mindset en haar leiderschap wanneer het gaat om kostenreductie en transformaties binnen bedrijven is ze de juiste persoon voor onze strategie.’

Carr naar Reckitt Benckiser

Eerder werd al duidelijk dat Jeff Carr de nieuwe cfo wordt van Reckitt Benckiser. Carr treedt april volgend jaar aan bij het bedrijf als opvolger van Adrian Hennah. Hij was sinds eind 2011 de financieel eindverantwoordelijke bij Ahold Delhaize. In september liet hij weten te vertrekken.

Food Formule Jaarboek
Reageer op dit artikel