nieuws

AH to Go opent duurzame proeftuin

Formules 2568

AH to Go opent duurzame proeftuin

UTRECHT – AH to go heeft een duurzame proeftuin op Utrecht Centraal geopend.

In de winkel staan onder andere schepgroente en een watertap, meldt Peter Hoekstra, general Manager AH to go en Rituals vanuit de NS Stations.
‘Reizigers kunnen in deze winkel producten kopen uit een verantwoord roulerend assortiment dat duurzaam en/of lokaal wordt geproduceerd.

Hergebruikt NS-materiaal

‘Ook gebruiken we zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal om afval te beperken en hebben we gebruikte materialen van NS en Albert Heijn bij de inrichting een nieuwe bestemming gegeven’, aldus Hoekstra. De muren van de winkel zijn bekleed met oude NS-treinvloeren. ‘Hier hebben al 44 miljoen voeten op gelopen’, luidt de bijgaande tekst.

Winkelteam zelf nagedacht

Volgens de manager heeft het winkelteam zelf meegedacht over de invulling van de winke. Hij citeert winkelmanager Curlic Suarez:‘We willen het aantal plastic verpakkingen zoveel mogelijk terugdringen en zoveel mogelijk producten zonder verpakking presenteren’. De winkel is een test.

Saladebar in twee vestigingen

Al eerder melde Hoekstra dat deze week ook twee AH to go winkels in Utrecht zijn gestart met de verse ontbijt en saladebar. ‘Hele bijzondere locaties op de drukste plek van Nederland. Heel benieuwd naar de reacties van onze klanten.’

 

 

 

 

Reageer op dit artikel