nieuws

Zeeuwse Emté-rebel definitief naar Plus

Formules 10920

Zeeuwse Emté-rebel definitief naar Plus

SEROOSKERKE – Voormalig Emté-ondernemer André van der Hoofd stapt definitief over naar Plus.

Coop en Plus zijn met Van der Hoofd overeengekomen dat de vestiging in het Zeeuwse Serooskerke verder gaat onder de Plus-formule. Dat meldt Coop aan Distrifood. Hetzelfde geldt voor de supermarkt van ondernemer Luc van Riel in het Brabantse Diessen. Die winkel, ook een voormalige Emté, werd eerder dit jaar al omgebouwd naar Plus, terwijl er op dat moment tussen Coop en de ondernemer nog geen deal op tafel lag.

Juridische strijd met Coop

Beide winkels stonden op de lijst van Emté-winkels die zouden worden omgebouwd naar Coop. Zowel Van der Hoofd als Van Riel zagen dit niet zitten en wilden een overstap maken naar Plus. Met als gevolg dat beide winkeliers in een juridische strijd met Coop verwikkeld raakten. Van Riel sorteerde zoals gezegd al voor op een toekomst bij Plus, Van der Hoofd ging enige tijd verder onder de naam Supermarkt van der Hoofd.

Meningsverschillen definitief opgelost

Nu blijkt dus dat er een overeenkomst op tafel ligt. ‘Met alle betrokkenen zijn hierover goede afspraken gemaakt en alle eerder naar voren gebrachte meningsverschillen zijn in onderling overleg definitief opgelost’, zegt Coop.

Reageer op dit artikel