nieuws

Lidl zet rem op zelfscan

Formules 5316

Lidl zet rem op zelfscan
Klant met AH tas aan het zelfscannen bij Lidl Huizen

HUIZEN – Lidl heeft geen plannen om zelfscan grootschalig uit te rollen.

Dat zeggen bronnen binnen de organisatie. Lidl deed sinds enige tijd testen met zelfscan onder andere in het filiaal in Huizen en in vier filialen in Amsterdam: Bijlmer, Buikslotermeerplein, Heymonyplein en Smaragdplein. De uitrol wordt voorlopig uitgesteld volgens Lidl omdat er in bestaande filialen geen ruimte is voor een zelfscan-plek. Dat zou ten koste gaan van de efficiëncy van de klantenstroom.

Verwachtingen niet gehaald

Het niet uitrollen strookt niet met de verwachtingen bij implementatie. Volgens Gérard van Beek van Network Team Leusden dat het systeem installeerde in Amsterdam bij start van de test: ‘Met de implementatie van deze nieuwe techniek krijgen de klanten meer afrekenpunten in de winkel, waardoor de rijen korter worden en de snelheid voor de klant om zijn boodschappen te doen vergroot wordt’.

Gewichtscontrole Nederland uitgeschakeld

In de winkel in Huizen testte de discounter een Duits systeem dat de klant de boodschappen zelf laat scannen en vervolgens op gewicht een extra check uitvoert.  Klanten leggen hun boodschappen daarvoor na het scannen in een mandje. In Nederland was bij opening de gewichtscontrole vooralsnog uitgeschakeld. Een medewerker loopt rond om te assisteren en om een oogje in het zeil te houden.

 

Reageer op dit artikel