nieuws

Gerhard van der Bijl nieuwe IT-directeur AH

Formules 2290

Gerhard van der Bijl nieuwe IT-directeur AH
Gerhard van der Bijl. Foto: Royal Flora Holland.

ZAANDAM/AALSMEER – Gerhard van der Bijl wordt de nieuwe  IT-directeur bij  Albert Heijn. Hij is afkomstig van Royal Flora Holland.

Van der Bijl gaat per 1 oktober aan de slag als directeur IT, laat Albert Heijn desgevraagd weten. Bijl gaat direct rapporteren aan AH-ceo Marit van Egmond. ‘Hij neemt de rol over van Andrew Brothers, die chief information officer Ahold Delhaize Europa en Indonesië wordt’, aldus AH.

Afkomstig van Flora Holland

De nieuwe IT-directeur van AH is afkomstig van bloemenveiling Royal Flora Holland. Hij werkte daar als chief commercial officer (cco) en chief digital officer (cdo). Zijn opvolger wordt Fedor Hoevenaars, die ad interim de rol van cco zal invullen. Dat meldt Royal Flora Holland in een persbericht op zijn website.

Digitale ontwikkelingen

Flora Holland-ceo Steven van Schilfgaarde betreurt het vertrek van Van der Bijl: ‘Gerhard heeft een cruciale bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het digitale platform Floriday, de samenwerking met Blueroots en het inrichten van de IT-organisatie. Ik dank hem voor zijn bijdrage. Ik vind het jammer dat hij er voor heeft gekozen zijn carrière elders voor te zetten.’

 

Reageer op dit artikel