nieuws

Aldi lanceert meubels voor e-waste

Formules 10242

Aldi lanceert meubels voor e-waste

CULEMBORG – Aldi plaatst in zijn filialen meubels waarin klanten lege batterijen en kleine elektrische apparaten kunnen deponeren.

Ook kapotte spaar- en ledlampen en lege inktcartridges kunnen in het meubel voor e-waste. Volgens de discounter worden alle filialen voorzien van de inzamelzuilen. Aldi stelt dat de lancering past binnen de ambitie van het bedrijf om de winkels verder te verduurzamen.

Belangrijk thema voor Aldi

‘Efficiënt gebruik van energie en grondstoffen is voor ons een belangrijk thema. We scheiden in onze winkels en distributiecentra al onze afvalstromen, zodat zoveel mogelijk grondstoffen gerecycled kunnen worden’, zegt Nadie Winde, corporate responsibility-manager van Aldi in een reactie.

3000 supermarkten

Het initiatief van Aldi gebeurt in samenwerking met stichting Batterijen en de zogenoemde producentenstichtingen ICT Milieu, LightRec Nederland en Witgoed. Volgens die partijen zijn, inclusief de filialen van Aldi, nu 3000 supermarkten met een inlevermogelijkheid voor zowel batterijen als klein e-waste.

Reageer op dit artikel