nieuws

Wakker Dier tart Albert Heijn met graffiti

Formules 3972

Wakker Dier tart Albert Heijn met graffiti
Foto: Pierre Crom

AMSTERDAM – Wakker Dier plaatst de komende tijd krijtgraffiti bij verschillende winkels van Albert Heijn.

De actiegroep heeft de graffiti vandaag voor het eerst achtergelaten voor de ingang van een Albert Heijn-winkel. Het gaat om de vestiging aan de Helmholtzstraat in Amsterdam. Dit krijt-protest is volgens Wakker Dier onderdeel van de ‘Skip de AH kip’-campagne. ‘De graffiti wordt op de stoep geplaatst in milieuvriendelijk krijt en regent vanzelf weer van de stoep’, benadrukt de actiegroep in een persbericht.

Albert Heijn, Jumbo en Aldi

Met de graffiti op de stoep doet Wakker Dier naar eigen zeggen een nieuwe oproep aan de consument om geen AH-kip te kopen. ‘Albert Heijn houdt zestien AH kippen op een vierkante meter, dat is veel te veel’, stelt Anne Hilhorst van Wakker Dier. ‘Met zijn beleid houdt Albert Heijn miljoenen kippen gevangen in slechte omstandigheden. Jumbo en Aldi geven hun kippen meer ruimte. Het kan dus wel’, aldus Hilhorst.

Campagne en protest-sms

Op 29 juli startte Wakker Dier de campagne op televisie en radio. Kort daarna riep de organisatie op om een protest-sms te sturen aan Albert Heijn, waar volgens de actiegroep 26.581 mensen gehoor aan gaven.

Reageer op dit artikel