nieuws

Vijf supers in race om titel Beste Winkelketen

Formules 2613

Vijf supers in race om titel Beste Winkelketen

AMSTERDAM – Supermarktketens Albert Heijn, Dirk, Jan Linders, Jumbo en Lidl zijn genomineerd voor de Beste Winkelketen-verkiezing van ABN Amro en onderzoeksbureau Q and A. Ook dingen vier ketens mee naar de Webshop Awards.

Deze genomineerde ketens zijn Albert Heijn, Dekamarkt, Jan Linders en Jumbo. De supermarkten moeten de slag aan met heel veel andere genomineerden. In totaal gaat het bij Beste Winkelketen om 30 verschillende categorieën, van audiciens en automotive tot en met warenhuizen en wonen. Daarbij zijn 100 winkelbedrijven genomineerd. Hema sleepte 10 nominaties in de wacht.

500 retailers beoordeeld door 220.000 klanten

Met de nominaties is de eerste fase van de verkiezing afgerond. Hierin hebben ruim 220.000 consumenten meer dan 500 retailers beoordeeld. Op dinsdag 17 september worden de categorieprijzen uitgereikt op het hoofdkantoor van ABN Amro. Daarna volgt een tweede stemronde met een consumentenpanel dat bepaalt welke retailers Winkelketen van het Jaar of Retailer of the Year worden of de Webshop Award winnen.

Prijs belangrijkste in winkelstraat en op web

Consumenten vinden bij hun favoriete retailer in de winkelstraat prijs nog altijd het belangrijkste, gevolgd door samenstelling van het assortiment en kwaliteit van producten. Ook bij webwinkels is prijs het belangrijkste, gevolgd door kwaliteit van de producten en acties en aanbiedingen. Winkelketens krijgen gemiddeld een waardering van 7,50 van hun klanten, webshops het rapportcijfer 7,61.

Reageer op dit artikel