nieuws

Van den Tweel (AH) koopt winkelcentrum

Formules 12927

Van den Tweel (AH) koopt winkelcentrum
Foto: Ton Kastermans

NIJKERK – Albert Heijn-multifranchiser Gerard van den Tweel heeft het winkelcentrum Oosterpoort in Nijkerk gekocht.

De Van den Tweel Groep, aangestuurd door de supermarktondernemer, heeft per 15 augustus, naast het winkelcentrum, ook de parkeergarage (325 vakken) onder het Molenplein in Nijkerk in bezit. Tevens de naastgelegen zogeheten Eierhal is nu eigendom van de Albert Heijn-ondernemer. Van den Tweel zelf opende in 1976 de Oosterpoort, maar verkocht het geheel in 1995 aan vastgoedonderneming Aprisco in Assen. Door allerlei oorzaken duurde het tot 2015 voordat de ontwikkelaar de nieuwbouw van het winkelcentrum kon afronden. In het winkelcentrum zijn een aantal winkels gevestigd, waaronder een Jumbo en een C&A.

Overname past binnen strategie

Van den Tweel legt uit waarom hij het stokje weer overneemt van Aprisco. ‘Toen duidelijk werd dat Aprisco afscheid wilde nemen van zijn vastgoedportefeuille in Nijkerk, ben ik gaan nadenken over de overnamemogelijkheden’, zegt Van den Tweel in een reactie op de aankoop. ‘De aanschaf past binnen de strategie van ons bedrijfsonderdeel Van den Tweel Vastgoed. De aankoop van het winkelcentrum is daarnaast ook op persoonlijk gebied belangrijk. Oosterpoort is gebouwd op de Vetkamp, waar ik ben geboren en waar ik in de oude Eierhal winkelcentrum Oosterpoort opende in 1976.’

Meer dan 30 winkelpanden

Van den Tweel kocht recent in Nijkerk tevens panden aan de Langestraat, de Oosterstraat, de Brede Beek en het winkelcentrum Paasbos. Met de toevoeging van Oosterpoort, met circa 8500 vierkante meter aan commerciële ruimten, bezit de multifranchiser nu meer dan 30 winkelpanden in zijn geboorteplaats. ‘Waarom ik dit allemaal doe? Ik wil Nijkerk weer op de kaart zetten.’ Nijkerk kampt volgens Van den Tweel immers met een behoorlijke leegstand. ‘Ik zie echter kansen om het winkelgebied een flinke boost te geven. Na 50 jaar actief ondernemerschap heb ik zo mijn ideeën over welke mix van winkels een binnenstad nodig heeft. Maar over die mix ga ik eerst praten met de bewoners, de gemeente en de ondernemers. Waar hebben zij behoefte aan? Ik ga ook zeker winkelketens persoonlijk benaderen die nog niet actief zijn in Nijkerk.’ Volgens Van den Tweel hebben de recente investeringen in vastgoed in zijn geboortestad hem tientallen miljoenen gekost. ‘Nijkerk heeft een duwtje in de rug nodig. Dat doe ik graag. Ik ben niet voor niets ereburger van deze stad. Mijn hart ligt in Nijkerk.’

Reageer op dit artikel