nieuws

Odin niet geïnteresseerd in Marqt

Formules 3038

Odin niet geïnteresseerd in Marqt
Foto: Salverius Fotografie

AMSTERDAM – Marqt hoeft niet bij bio-supermarkt Odin aan te kloppen voor eventuele samenwerking.

Dit heeft Odin-directeur Merle Koomans van den Dries laten weten in een interview met RetailTrends. Volgens haar sluit de duurzame supermarktketen niet aan bij de formule van het 23 filialen tellende Odin. Ook qua kostenstructuur zit de Odin-directeur niet te wachten op samenwerking met Marqt, dat in zwaar weer verkeert.

Onscherp profiel

Koomans van den Dries laat weten niet verbaasd te zijn over de problemen bij Marqt. Als verklaring voor de problemen wijst ze naar de dure locaties en het in haar ogen verliesgevoelige en arbeidsintensieve concept van de alternatieve supermarktketen. Ook het onscherpe profiel van Marqt zou volgens haar reden zijn tot zorg. Ze wijst erop dat de duurzame supermarktketen ‘niet bio’ en ‘ook niet regulier’ is. Volgens haar heeft Marqt van allebei een beetje en is de supermarkt voor een reguliere winkel ‘verhoudingsgewijs nogal duur.’

Overname panden

Onlangs werd bekend dat Marqt twee van zijn grootste vestigingen sluit. Daarbij gaat het om de winkels aan de Utrechtsestraat in Amsterdam en de Hofweg in Den Haag. Albert Heijn heeft inmiddels overeenstemming bereikt met de verhuurders van de panden om deze over te nemen.

Nieuwe strategie

Vanwege een conflict met de aandeelhouders gaf bestuursvoorzitter Joost Leeflang er al na een jaar de brui aan. Daarnaast stapte de volledige raad van commissarissen op en sluiten grote winkels hun deuren. Marqt, dat in ruim 10 jaar tijd nog geen winst wist te maken, zegt aan het einde van dit jaar met een nieuwe strategie te komen. De supermarktketen maakte eerder bekend zich meer te willen richten op de kleinere winkels.

 

Reageer op dit artikel