nieuws

Nieuwe directiestructuur bij Spar

Formules 9523

Nieuwe directiestructuur bij Spar

WAALWIJK – Spar sleutelt flink aan de organisatie van de directie. Per 1 oktober gaat de formule verder met een zogeheten ceo-bestuursmodel.

Binnen dit model wordt algemeen directeur John van der Ent voorzitter van het directieteam. Marie-José Rutten, nu manager HR, zal vanaf die dag de positie van directeur HR & Organisatie-ontwikkeling gaan invullen. Gisteren werd al duidelijk dat Edith Appels, cfo/coo bij Spar, de gemaksformule gaat verlaten. Pim Dirckx, de huidige manager operations Spar Buurt Zuid, zal de functie van directeur operations (coo) op zich nemen. Voor de functie directeur Finance & IT is een vacature die volgens Spar zo spoedig mogelijk zal worden ingevuld.

Uitgelezen kandidaat

John van der Ent: ‘Met de benoeming van Pim Dirckx als directeur Operations neemt Spar de logische vervolgstap in haar snelle expansie van winkels in Nederland. Met zijn jarenlange ervaring binnen operatie en franchise in de retail, maar zeker ook door de geweldige kwaliteitsslag binnen de buurtwinkelportefeuille van Spar, zal Pim in samenwerking met de ondernemers en zijn team de winkelorganisatie naar het volgende niveau brengen. Met de benoeming van de zeer ervaren Marie-José Rutten als directeur HR & Organisatie-ontwikkeling onderstreept Spar dat de mensen binnen de organisatie het echte onderscheid en het succes maken. De snelle ontwikkeling binnen Spar vereisen focus op het gebied van organisatie-ontwikkeling. Marie-José is hiervoor de uitgelezen kandidaat.’

High traffic locaties en ombouw

Sinds 2009 is Spar bezig om zijn locaties te veranderen in winkels voor dagelijks gemak. Deze transformatie is volgens de formule nu in een nieuwe fase terechtgekomen door een modernisering van de winkelportefeuille. Groei moet de komende jaren ontstaan door onder meer het openen van winkels op high-traffic-locaties en het ombouwen van de buurtwinkels naar het zogenoemde 3.0-format.

Reageer op dit artikel