nieuws

Jumbo Oisterwijk wil geld zien van gemeente

Formules 4267

Jumbo Oisterwijk wil geld zien van gemeente
Archieffoto Jumbo. Foto: Diederik van der Laan

OISTERWIJK – Jumbo Oisterwijk wil van de gemeente een schadevergoeding voor gederfde omzetschade door recente wegwerkzaamheden.

Sinds de werkzaamheden aan de ‘druppeltonde’ nabij het kruispunt Blokshekken/Spoorlaan zou de supermarkt in Oisterwijk zo’n 25 procent minder omzet hebben behaald. Sinds de supermarkt weer bereikbaar is voor het verkeer, stelt de Jumbo zijn omzet weer te zien stijgen. De schadevergoeding zou betrekking hebben op het winstdeel van de gemiste omzet. Hoe groot dit bedrag precies is, is niet bekend. Dit meldt Oisterwijknieuws.nl.

Bewijs

Winkelmanager Roy Verkuijl zegt tegen het lokale nieuwsmedium dat na de start van de werkzaamheden de omzet is gedaald, waarna dit bedrag – na het openstellen van de weg – weer toenam. Volgens hem is dat het bewijs dat de oorzaak van de omzetdaling daadwerkelijk aan de wegwerkzaamheden is te wijten.

Eenrichtingsverkeer

Verkuijl wijst daarbij onder andere naar de eenrichtingsroute, die tussentijds door de gemeente werd aangepast, als oorzaak van de slechte bereikbaarheid. Omdat er ook in de Dorpsstraat en Hoogstraat in Oisterwijk sprake is van eenrichtingsverkeer in dezelfde richting, was het voor klanten niet mogelijk een rondje te rijden. Aangezien ook de nabije route via het industrieterrein en de Almystraat was afgesloten, moesten veel mensen een flink stuk omrijden om de winkel te bereiken. Dit zou voor veel klanten een mogelijke reden zijn geweest om de boodschappen elders te halen.

Reageer op dit artikel