nieuws

Jumbo mag Agrimarkt kopen van ACM

Formules 4485

Jumbo mag Agrimarkt kopen van ACM
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Terneuzen - opening Agrimarkt - Kennedylaan

DEN HAAG – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de overname van Agrimarkt door Jumbo goedgekeurd.

Volgens de autoriteit blijft er na de overname nog voldoende concurrentie over.

Zes Agrimarkt-winkels naar Jumbo

De interesse van Jumbo in alle aandelen en vastgoedlocaties van Agrimarkt werd medio juli bekend. Het gaat in totaal om zes winkels in het zuidwesten van Nederland. De ondernemingsraden van Agrimarkt, een coöperatie van boeren en telers met eigen winkels, CZAV en Jumbo hadden de transactie ter goedkeuring voorgelegd aan de ACM. Hierbij zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Jumbo en Agrimarkt

Jumbo-topman Frits van Eerd zei dat de aankoop van Agrimarkt goed aansluit op de groeiambities van de keten en dat de winkels een goede aanvulling zijn op het winkelbestand in Zuidwest Nederland. ‘Eerder dit jaar hebben we een logistieke hub geopend in Middelburg voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen. In combinatie met deze winkels, die onder de vlag van Jumbo gaan draaien, krijgen we nu een mooi en breed aanbod in dit deel van het land.’ Agrimarkt-directeur Antoon van Vugt noemde de ‘ontwikkelingen in de supermarktwereld’ als reden voor de gewenste verkoop. Hij verwacht dat de winkels zich beter kunnen ontwikkelen met een sterke formule, nu de retailomgeving meer focust op ‘het exploiteren van supermarkten en het bedienen van de klanten in een omnichannel-omgeving.’

Reageer op dit artikel