nieuws

Jumbo City Groningen in 2020 reguliere Jumbo

Formules 4081

Jumbo City Groningen in 2020 reguliere Jumbo

GRONINGEN – De Jumbo City in het centrum van Groningen van ondernemersduo Anrico Maat en Paul Papo wordt omgebouwd naar een reguliere Jumbo-winkel.

De verbouwing moet in het voorjaar van 2020 zijn afgerond. Dan wordt de winkel heropend en kunnen de klanten in hartje Groningen boodschappen doen in een reguliere Jumbo met een oppervlakte van 1800 vierkante meter.

Ruimte om de hoek van Jumbo City

De Maripaan Groep van Maat en Papo kiest voor een verbouwing, omdat het ondernemersduo de mogelijkheid kreeg de begane grond van het voormalige V&D-pand bij de winkel te betrekken. Die ruimte zit om de hoek van de Jumbo City aan de Ebbingestraat. De City sluit op 30 augustus de deuren voor de verbouwing.

Behoud van Foodcafé

De verbouwing betekent volgens de Maripaan Groep niet dat de formule Jumbo City volledig uit beeld is. ‘Er wordt met het behouden van het Foodcafé voortgeborduurd op de succesvolle formule van Jumbo City, waarin onze klanten voor of na het boodschappen doen een lekker kopje koffie kunnen drinken en een dagvers broodje of sushi kunnen eten. Met het daarnaast rigoureus uitbreiden van het assortiment, verwachten wij onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn’, aldus de supermarktorganisatie in een persbericht.

Ingrijpende verbouwing

De Jumbo-ondernemers onderstrepen dat er de komende tijd flink gewerkt moet worden. ‘Na het vertrek van Topshelf (die formule zat na einde V&D kortstondig in het pand, red.) aan de Grote Markt en vanwege de nieuwe invulling die het pand nu gaat krijgen, is een ingrijpende verbouwing nodig. Het hele pand, dat vijf verdiepingen telt, zal een echte metamorfose ondergaan. Alle roltrappen in het pand zullen worden verwijderd en er komt een fietsenkelder van 1500 m2 onder het pand’, melden de winkeliers. De Jumbo City in Groningen was de eerste City-winkel van de Jumbo-formule en werd in 2017 geopend. In de eerste periode heette het concept nog Foodmarkt City by Jumbo.

Reageer op dit artikel