nieuws

Foto’s dieven op etalage Amazing Oriental

Formules 1309

Foto’s dieven op etalage Amazing Oriental
Foto: ANP

ROTTERDAM – De Aziatische supermarkt Amazing Oriental in Rotterdam plakt foto’s van winkeldieven aan de buitenkant van de vestiging.

‘Ik denk dat dit een goede manier is om potentiële winkeldieven tegen te houden’, zegt manager Li Ying Hu tegen RTV Rijnmond. Boven de foto’s van de zaak aan de West-Kruiskade staat in dikgedrukte letters: ‘Winkeldief’

Nieuwe camera’s en HD-beelden

‘Ik begon drie jaar geleden met nieuwe camera’s en toen begonnen we al foto’s uit te printen om die op te hangen in onze winkel. En nu we zelfs HD-beelden kunnen maken, dacht ik dat het wel goed was om ze dan buiten op te hangen zodat het nog herkenbaarder is, aldus de manager.

Aangifte doen

De vraag is of de handelswijze van de Amazing Oriental is toegestaan. Mensen die op de foto’s staan kunnen aangifte doen wegens smaad, laster of privacyschending. ‘Als zij daar aangifte van doen, ga ik aangifte doen van hun winkeldiefstal’, zegt Hu zelfverzekerd. ‘En zelfs de wijkagent loopt hier vaak langs en zegt ook dat ik het gewoon moet ophangen als ik dat wil. Wanneer ik nieuwe mensen ontdek, dan komen die er ook weer bij. Maar na zes maanden gaan ze wel weg, want anders hangt straks heel mijn raam vol, en dat wil ik ook niet.’

Reageer op dit artikel