nieuws

Edith Appels (cfo/coo) vertrekt bij Spar

Formules 7128

Edith Appels (cfo/coo) vertrekt bij Spar

WAALWIJK – Edith Appels, cfo/coo bij Spar, verlaat de gemaksformule. Zij vertrekt met de invoering van een nieuwe directiestructuur bij Spar Nederland.

Appels begon in 2014 bij de formule en was in de gecombineerde rol van cfo/coo bij Spar Holding verantwoordelijk voor de invoering van een nieuw conditiestelsel en het moderniseren van de winkelportefeuille. ‘Edith heeft met haar team een fantastische prestatie geleverd: de winkelportefeuille is weer gezond en ondernemers zijn gemotiveerd om de volgende stappen naar de nummer 1 in convenience in te vullen’, zegt Spar-ceo John van der Ent in een reactie op het vertrek van Appels.

Nieuwe directiestructuur Spar

Appels vertrekt met de invoering van een nieuwe directiestructuur voor Spar Nederland per 1 oktober. ‘De cfo/coo-rol wordt gesplitst in een cfo-rol en een nieuwe positie van directeur operations, zodat de volgende stappen worden gezet in de professionalisering van de bedrijfsbegeleiding en de implementatie van tools en systemen voor operationele processen in de winkel. De cfo-rol wordt aangevuld met IT, zodat het belang van IT en data driven retail voor een toekomstbestendige organisatie wordt onderstreept’, meldt Spar in een persbericht.

Afgelopen vijf jaar

‘Ik kijk met veel plezier en voldoening terug naar de afgelopen vijf jaar waar we met een heel goed team bijzondere prestaties hebben geleverd. Spar is een bedrijf met betrokken medewerkers en gedreven ondernemers en nog veel potentie om voor onze klanten het verschil te maken in dagelijks gemak. Ik vertrek in de wetenschap dat de organisatie in goede handen achterblijft om een vervolg te geven aan het succes van de afgelopen jaren. Ik ben verheugd dat Pim Dirckx, één van de huidige managers operations, de operationele portefeuille in de nieuwe directiesamenstelling gaat invullen. Nu de organisatie ‘staat’ is het voor mij tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan’, zegt Appels in een reactie op haar vertrek.

Reageer op dit artikel