nieuws

Dagwinkel Meddo sluit deuren

Formules 2695

Dagwinkel Meddo sluit deuren
Rob van Emden verbouwde januari 2018 zijn Dagwinkle nog ingrijpend. Foto: Hans Prinsen

MEDDO – Dagwinkel Meddo sluit half september de deuren. De anderhalf jaar geleden nog flink verbouwde supermarkt draait naar verluidt te weinig omzet.

Het 1500 inwoners  tellende dorp Meddo, onder de rook van Winterswijk, verliest zijn supermarkt later deze maand.  Dagwinkel Meddo sluit 14 september sluit voor het laatst de deuren. Er komen niet alleen te weinig klanten in de voormalige Spar. Ook omdat ze  vooral vergeten boodschappen halen, is de omzet onvoldoende. Daardoor kan de winkel economisch niet uit, meldt dagblad De Gelderlander op basis van goed ingevoerde bronnen.

Ondernemer geeft er de brui aan

De winkel is een filiaal van Van Tol Retail. Anderhalf jaar geleden werd de winkel nog flink verbouwd met de komst van het ondernemerspaar Rob en Wilma van Emden. Zij namen toen het stokje over van de familie Lanting die voor hun overstap naar Dagwinkel in maart 2017 een Spar runden in het 370 vierkante meter vvo tellende pand. Met een eigen winkel kwam voor Van Emden een droom uit, zei hij in lokale media. Tot dan werkte hij onder meer als afdelingschef en assistent-manager bij winkels van Coop, Albert Heijn, Super de Boer en Jumbo. Ondanks zijn enthousiasme stopte Van Emden al na enige tijd waarna Van Tol de winkel als filiaal voortzette.

Sluiting Dagwinkel hing in de lucht

Voorzitter Jan Kortschot van Algemeen Meddo’s Belang maakte zich al enige tijd zorgen over het voortbestaan van de winkel die ook een geldautomaat en Post NL-punt herbergde. Hij hoorde van steeds meer inwoners dat ze elders boodschappen deden vanwege de prijzen en het assortiment. ‘Mensen zijn ook veel mobieler dan dertig jaar geleden. De winkel werd zo meer een achtervang voor de vergeten boodschappen’, zegt hij in de krant.

Beperkte openingstijden

De winkel is tot de sluiting op 14 september nog maar beperkt open, meldt de Dagwinkel op zijn Facebookpagina. ‘Wegens sluiting winkel en een te kort aan medewerkers is de winkel open maandag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 17.30 uur.’ Kortschot wil in september kijken of de winkelvoorziening er toch op de een of andere manier in stand kan blijven. ‘Bijvoorbeeld gerund door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Maar dat zal wel een ondernemer moeten oppakken.’

Reageer op dit artikel