nieuws

Aldi bezig met winkel op Woonplein Enschede

Formules 1443

Aldi bezig met winkel op Woonplein Enschede

ENSCHEDE – Aldi gaat in Enschede een nieuwe winkel openen op het zogeheten Woonplein.

Aldi verwacht de nieuwe winkel op zijn vroegst medio zomer 2020 te openen, meldt Tubantia. Het stuk grond ligt al jaren braak en wordt door bezoekers van het Woonplein gebruikt als parkeerplaats. Wanneer het nieuwe Aldi-filiaal de deuren opent, sluit de vestiging aan de Deurningerstraat in Enschede. De supermarktketen is al jaren van plan om uit dat pand te vertrekken. Om verschillende redenen werden die plannen nooit concreet. Het Aldi-pand aan de Deurningerstraat wordt gesloopt om plaats te maken voor 28 woningen.

Buren hadden zich vijf meter grond toegeëigend

In 2016 was er nog discussie over het perceel waar de nieuwe Aldi moet komen. De eigenaren van Maison Manon, een interieurzaak die grenst aan de grond van de plek waar de Aldi moet komen, hadden zich bij de nieuwbouw van hun winkelpand vijf meter extra grond van hun toekomstige buren toegeëigend. Dat was echter niet notarieel vastgelegd. Door deze vijf meter extra diepte, die over de volle breedte aan de achterkant van hun winkelpand loopt, zou het nog te bouwen Aldi-pand kleiner worden dan afgesproken. Er werd gevreesd dat Aldi om die reden zou afhaken het pand over te nemen.

Aldi en Maison Manon tekenden overeenkomst

Volgens de eigenaren Jan en Manon Nijland was er sprake van een vergissing. De rechter sommeerde hen evenwel om hun net heropende woonzaak deels te slopen. Zover kwam het uiteindelijk niet, omdat Aldi en Maison Manon een overeenkomst over verdere exploitatie ondertekenden. Niet duidelijk is welke afspraken daarbij werden gemaakt.

Reageer op dit artikel