nieuws

AH verkent optie verkoop via Bol.com

Formules 12040

AH verkent optie verkoop via Bol.com

ZAANDAM – Albert Heijn onderzoekt de mogelijkheid om een deel van het assortiment ook via zusterbedrijf Bol.com te verkopen. Daarbij zou levering vanaf €25 gratis zijn.

Albert Heijn heeft de ‘Bol.com-supermarkt’ in een online-enquête voorgelegd aan een aantal klanten. Die kregen daarbij een Bol.com-webpagina te zien. Ook werd een specifieke AH-pagina met verwijzing naar de Bol.com-dienst getoond.

Gratis bezorging vanaf €25

Op de afbeelding is te zien dat via Bol.com boodschappen besteld kunnen worden tegen een minimumbestelbedrag van €25. Bezorging is dan gratis. De websuper bevat een afgeleide van het AH-assortiment. ‘Wil je bestellen uit het hele assortiment, kies dan voor Albert Heijn’, staat boven een knop naar de AH-website. De geënquêteerden kregen bovendien een webpagina te zien van AH. Hier geldt de gratis bezorging bij bestellingen vanaf €50. ‘Wil je bestellen vanaf €25, kies dan voor Bol.com’, is op het plaatje te lezen.

AH: ‘Testen en verkennen regelmatig nieuwe concepten’

‘We testen en verkennen regelmatig nieuwe mogelijkheden en concepten’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh over de Bol.com-supermarkt. ‘Dit was daar een van. Er zijn geen plannen dit idee te realiseren.’

‘Vragen over interesse in algemeen’

Roos Franssen, woordvoerder van Bol.com, zegt niet betrokken te zijn geweest bij de enquête. Wel heeft Bol.com zelf ook een kleinschalig onderzoek ‘naar een tiental klanten’ gestuurd afgelopen maand. ‘Daarin stonden enkele vragen over het assortiment en interesse in het algemeen, zoals vluchten en andere services’, reageert ze op vragen van Distrifood. ‘We zien Albert Heijn samen met Delhaize als de expert in food. Daar zit de kracht en de samenwerking ligt dan ook op die lijn. Zo hebben we een samenwerking met Albert Heijn op de Bol.com-afhaalpunten.’ De Bol.com-woordvoerder zegt verder ‘veel kennis’ te delen onderling en waar mogelijk zo veel mogelijk samen te werken. ‘Zo hebben we ook Bespaar Continu, waarin wij inzetten op de dagelijkse benodigdheden voor de verzorging van mens en dier.’

Picnic

De voorwaarden die de onderzochte klanten voorgelegd krijgen, lijken op die van Picnic. Ook deze websuper bezorgt gratis thuis bij bestellingen van minimaal €25. In mei werd bekend dat AH in hoog tempo marktaandeel verliest in plaatsen waar Picnic een jaar of langer actief is. Picnic heeft in deze plaatsen in korte tijd de helft van de onlinemarkt veroverd.

Reageer op dit artikel