nieuws

Plus ziet omzet met 5,4 procent groeien

Formules 6717

Plus ziet omzet met 5,4 procent groeien
PLUS ALFRING HARDENBERG DIS201804

UTRECHT – Supermarktketen Plus rapporteert over de eerste zes maanden van dit jaar een stijging van de consumentenomzet met 5,4 procent. Daarmee groeit Plus harder dan de markt.

Dat blijkt uit vanmorgen gepubliceerde cijfers. Plus vergelijkt zijn halfjaaromzet met de marktgroei zoals die door de onderzoekers van Nielsen is berekend. Volgens Nielsen is de markt in de eerste zes maanden van 2019 met 4,4 procent gegroeid. De groei van Plus vertaalt zich ook in een hoger marktaandeel voor de formule. Waar Plus in de eerste zes maanden van 2018 nog 6,4 procent van de Nederlandse supermarktomzet realiseerde, is dat cijfer dit jaar 6,5 procent.

Duncan Hoy tevreden over ontwikkelingen

Algemeen directeur Duncan Hoy toont zich tevreden over de ontwikkelingen. ‘Het afgelopen halfjaar hebben we weer laten zien dat een sterke landelijke formule, aangevuld met gepassioneerd, lokaal ondernemerschap een winnende combinatie is. De verdere uitrol van de ‘Briljant’ formule, introductie van onze Laagblijvers en groei van de e-commerce activiteiten werpen dit eerste halfjaar zijn vruchten af wat terug te zien is in de stijging van de omzet en het marktaandeel.’

Zes nieuwe winkels voor Plus

Ook een groei in het aantal winkels speelt een rol. Plus meldt dat het afgelopen halfjaar vijf ondernemers met hun winkel de overstap naar Plus hebben gemaakt. Het gaat daarbij om de voormalige Emté winkels in Brakel, Diessen en Kloosterzande, een MCD winkel uit Kapellebrug en een Spar uit Giethoorn. De opening van Plus Van Holten in Alblasserdam zet de teller op zes nieuwe winkels in het eerste halfjaar van 2019.

Geert Benders met twee winkels weg bij Plus

De Plus van ondernemer Geert Benders in Venlo werd onlangs heropend als Jumbo. De vestiging van dezelfde ondernemer in Blerick volgt spoedig. Deze winkels waren in de eerste zes maanden van dit jaar nog open onder de Plus-vlag.

Reageer op dit artikel