nieuws

Plus verpakt maaltijdsalades duurzamer

Formules 964

Plus verpakt maaltijdsalades duurzamer

UTRECHT – Supermarktketen Plus stapt over op duurzamere verpakking voor zijn maaltijdsalades.

De nieuwe verpakkingen zijn voor 80 procent gemaakt van gerecycled pet. Dit materiaal bestaat uit ingeleverde (frisdrank)flessen en is volledig te recyclen. De verpakking is tevens 0,10 millimeter dunner en 2,4 gram lichter dan de oude verpakking. Het moet een besparing opleveren van 6000 kilo plastic per jaar, aldus de supermarktketen.

Recyclebaar plastic bij Plus

Plus streeft er al langer naar om de milieu-impact van verpakkingen terug te dringen. ‘De supermarktorganisatie wil zo min mogelijk verpakken en, waar het toch nodig is, zorgen voor zoveel mogelijk hernieuwbare en recyclebare verpakkingen’, schrijft de keten zelf. Onlangs is aangekondigd dat ook het plastic materiaal van de Plus-sapflessen duurzamer is. Deze flessen bestaan voortaan voor 75 procent uit het gerecyclede materiaal rpet. Met de nieuwe verpakking voor de zestien verschillende soorten dranken gaat Plus naar eigen zeggen jaarlijks 22.600 kilo nieuw plastic besparen.

Plasticreductie in supermarkten

Ook andere supermarktketens proberen het gebruik van plastic terug te dringen. Albert Heijn test de houdbaarheid van agf-producten zonder plastic, Jumbo heeft de verpakking van sapflessen aangepast en Aldi vraagt voortaan 1 eurocent per tasje op de agf-afdeling.

Reageer op dit artikel