nieuws

Marqt doet grote vestigingen over aan AH

Formules 11250

Marqt doet grote vestigingen over aan AH
Foto: Salverius Fotografie

AMSTERDAM – De alternatieve supermarktketen Marqt sluit twee van zijn grootste vestigingen. Het gaat daarbij om de winkels aan de Utrechtsestraat in Amsterdam en de Hofweg in Den Haag. Albert Heijn heeft inmiddels overeenstemming bereikt met de verhuurders van de panden om deze over te nemen.

Eerder werd al bekend dat Marqt zich meer ging richten op kleinere winkels. De vestiging aan de Utrechtsestraat in Amsterdam heeft naar eigen zeggen een vvo van 2.048 vierkante meter, terwijl de winkel aan de Hofweg in Den Haag 1.480 vierkante meter groot is. De onderneming meldt tevens de afgelopen twaalf maanden vijf nieuwe huurcontracten te hebben afgesloten, waarvan er nog twee gerealiseerd moeten worden. Dit betekent dat het aantal vestigingen van de formule op korte termijn gelijk blijft. ‘Marqt kijkt naar nieuwe passende locaties binnen het vestigingsgebied van beide winkels. In Den Haag is daar inmiddels in voorzien’, zo schrijft de keten.

Belangrijke stappen richting nieuwe strategie

Volgens Marqt zet het bedrijf met de sluiting van de grotere winkels en opening van nieuwe kleinere vestigingen ‘belangrijke stappen in het versterken van haar winkelportfolio en het fundament voor verdere operationele winstgevendheid van de organisatie’. Personeel van de te sluiten Marqt-winkels kan kiezen of men bij Albert Heijn in dienst wil treden of aan de slag wil in een andere vestiging van de formule. Marqt komt dit najaar met een nieuwe strategie voor de uitrol van het merk en de filosofie rond de bedrijfsvoering.

Topman, oprichter en commissarissen weg bij Marqt

Marqt telt op dit moment achttien vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Heemstede en Rotterdam. In juni werd bekend dat topman Joost Leeflang het bedrijf had verlaten. Een verschil van inzicht met de aandeelhouders over de te volgen strategie lag ten grondslag aan zijn vertrek. Enkele weken later bleek dat de hele raad van commissarissen was opgestapt, terwijl weer iets later duidelijk werd dat oprichter Quirijn Bolle van de duurzame formule zijn functie als commissaris al in februari van dit jaar had neergelegd.

Reageer op dit artikel