nieuws

Jumbo opent eerste ‘kletskassa’

Formules 7054

Jumbo opent eerste ‘kletskassa’

VLIJMEN – Jumbo heeft in Jumbo Vlijmen de eerste koffiecorner geopend voor eenzame ouderen. Ook is er een ‘kletskassa’waar tijd is voor een praatje.

Jumbo werkt voor het initiatief samen met de  Stichting Alles voor Mekaar. De opening vond plaats in aanwezigheid van Minister Hugo de Jonge, vertegenwoordiger van de Nationale Coalitie Eén tegen Eenzaamheid, waar Colette Cloosterman – van Eerd aanjager van is. Volgens Jumbo treffen bij de ‘Hallo! Alles voor Mekaar – koffiecorner’ ouderen en buurtgenoten elkaar dagelijks voor een praatje. Ouderen kunnen er ook terecht voor hulp van de professionals en supporters van de stichting Alles voor Mekaar.

Foto: Jumbo

Hulp bij vervoer

Alexander van Weert van Alles voor Mekaar: ‘Ouderen worden vaak eenzamer als hun mobiliteit afneemt en ze missen vaak aanspraak. Tegelijkertijd hebben ze hulp nodig bij bijvoorbeeld huishoudelijke taken, boodschappen doen of het vervoer. Wij koppelen deze ouderen aan buurtbewoners. Want hulp en aandacht mag je van een goede buur verwachten. En het is fantastisch dat met deze koffiecorner ook een vaste ontmoetingsplek in het leven is roepen.’ Medewerkers en supporters van Alles voor Mekaar zijn regelmatig aanwezig in de koffiecorner om het contact te leggen, supporters te werven of de ouderen te helpen bij de hulpvraag die ze hebben.

Lokale coalitie

Naast de koffiecorner is er een kletskassa geopend voor klanten van Jumbo Vlijmen die geen haast hebben. Bedrijfslieder De Fijter:’Wij willen dat boodschappen doen leuk is en niet gehaast voelt. Persoonlijk contact vinden we daarbij ontzettend belangrijk. En daarom hebben we de kletskassa in het leven geroepen. Om even dat extra contactmoment te creëren. Tijd voor mekaar, gewoon omdat het kan!’ Jumbo tekende een lokale coalitie om het plan tot uitvoer te brengen.

Reageer op dit artikel