nieuws

Jumbo neemt Agrimarkt over

Formules 28526

Jumbo neemt Agrimarkt over
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Terneuzen - opening Agrimarkt - Kennedylaan

VEGHEL – Jumbo wil alle aandelen en vastgoedlocaties van Agrimarkt overnemen van coöperatie CZAV.

Dat melden beide organisaties in een persbericht. Het gaat in totaal om zes Agrimarkt-winkels in het Zuidwesten van Nederland. De ondernemingsraden van Agrimarkt – een coöperatie van boeren en telers met eigen winkels -, CZAV en Jumbo hebben positief advies gegeven over de plannen. De transactie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de ACM. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Agrimarkt

‘We hebben met het management van Agrimarkt de afgelopen jaren verschillende strategische opties onderzocht en gekeken hoe we de regionale Agrimarkt-formule verder kunnen uitbouwen’, aldus algemeen directeur Antoon van Vugt. ‘Gezien de ontwikkelingen in de supermarktwereld is het voor ons duidelijk dat de Agrimarkt-winkels zich beter kunnen ontwikkelen met een sterke formule in een retailomgeving waar de focus ligt op het exploiteren van supermarkten en het bedienen van de klanten in een omnichannel-omgeving.’

‘Sluit goed aan op groeiambities’

‘Deze aanwinst sluit goed aan op onze groeiambities’, zegt Jumbo-topman Frits van Eerd. ‘De Agrimarkt-winkels vormen een mooie aanvulling op ons huidige winkelbestand in Zuidwest Nederland. Daarnaast stelt de voorgenomen overname ons in staat om onze marktpositie hier verder te verstevigen. Eerder dit jaar hebben we een logistieke hub geopend in Middelburg voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen. In combinatie met deze winkels die onder de vlag van Jumbo gaan draaien, krijgen we nu een mooi en breed aanbod in dit deel van het land.’

Jumbo: ‘Nieuwe kansen voor Agrimarkt-medewerkers’

De winkels die deel uitmaken van de voorgenomen verkoop bevinden zich in Goes, Middelharnis, Roosendaal, Vlissingen, Oud-Beijerland en Terneuzen. In deze winkels en op het hoofdkantoor van Agrimarkt zijn momenteel 360 mensen in dienst. Jumbo streeft ernaar de werkgelegenheid zo goed mogelijk te behouden en ziet nieuwe kansen voor de medewerkers binnen de eigen organisatie. De door CZAV geëxploiteerde AgriSneltank-tankstations en de AgriSnellaad-laadpunten blijven bij CZAV.

Reageer op dit artikel