nieuws

Family Friday vervangt Jumbo Racedagen

Formules 9327

Family Friday vervangt Jumbo Racedagen

ZANDVOORT –  Tijdens het weekend van de Nederlandse Grand Prix voor Formule 1 wagens wordt de vrijdag waarschijnlijk een Jumbo Familiedag.

De Family  Friday komt in de plaats van de  Jumbo Racedagen die worden geschrapt en waar Max Verstappen de grote publiekstrekker was. Dat blijkt uit afbeeldingen uit een onlangs gehouden presentatie van het programma van het raceweekend, die op Gptoday.net zijn te zien. Bezoekers kunnen die  dag de eerste en tweede vrije training zien. Ook worden er handtekeningensessies gehouden. De dag wordt afgesloten met beach parties en een vuurwerk.

Racedagen integreren in GP

Jumbo-ceo Frits van Eerd meldde half mei in een persbericht al dat Jumbo een rol zou hebben tijdens de Dutch Grand Prix. Hij zei dat in de aanloop naar de Jumbo Racedagen dit jaar: ‘Met Max Verstappen en de Jumbo Racedagen leeft de autosport als nooit tevoren in Nederland en zijn jong en oud weer in de ban van de Formule 1. We vinden het dan ook geweldig dat we de Jumbo Racedagen vanaf volgend jaar kunnen integreren in het grootste autosportevent ter wereld.’ Hoe dat ingekleed gaat worden, kon Jumbo toen nog niet melden.

Racedagen schrappen

De Jumbo Racedagen worden geschrapt omdat die in ongeveer dezelfde periode zouden worden gehouden als de GP. De twee evenementen zouden elkaar dan in de wielen rijden. Dit jaar hadden de racedagen in het weekend van 18 en 19 mei plaats. De organisatie van de Grand Prix mikt op begin mei voor de Grand Prix. Maar naar verluidt zou het weekend  rond 4/5 mei  taboe zijn. Hoe de aanwezigheid van Jumbo rondom de race zal worden, is ook nu niet duidelijk geworden.

Meer dan 100.000 toeschouwers

De Jumbo Racedagen zijn, mede door de populariteit van Max Verstappen, uitgegroeid tot een groot evenement. Het dit jaar voor de vierde keer gehouden spektakel trok, verdeeld over twee dagen, meer dan 100.000 toeschouwers naar de duinen. Jumbo-ceo Frits van Eerd keek dan ook tevreden terug op het evenement. ‘Het doel van de Jumbo Racedagen is om Max Verstappen en de autosport dichtbij de Nederlandse fans te brengen. In deze opzet zijn we volgens mij tijdens deze vierde editie opnieuw geslaagd. De fans waren opnieuw massaal aanwezig en het was weer prachtig om Max Verstappen hier in actie te zien! Maar ook alle andere demonstraties en races waren een feest om live mee te maken voor onze bezoekers. Ik ben heel trots op wat we hier neergezet hebben!’, aldus  Van Eerd.

 

Reageer op dit artikel