nieuws

Dumoulin mogelijk Jumbo-coureur

Formules 3080

Dumoulin mogelijk Jumbo-coureur

VEGHEL – De kans is groot dat Tom Dumoulin voor de Jumbo-formule gaat fietsen. Het contract met Sunweb zou ontbonden worden voor een overgang naar Jumbo-Visma.

Met de overgang naar Jumbo-Visma haalt de formule uit Veghel een potentiële tourwinnaar binnen. Onder andere het AD meldt dat meerdere bronnen bevestigen dat Dumoulin het contract met Sunweb gaat ontbinden. Binnen de wielerwereld is een tussentijdse overgang overigens ongebruikelijk. Beide ploegen zouden daarbij afstevenen op een herenakkoord.

Frictie rondom knie

Dumoulin heeft een contract met Sunweb tot eind 2012. Frictie over een aantal zaken zoals de communicatie rondom de onwillige knie zouden de overgang bespoedigen. Jumbo-Visma zal met de komst van Dumoulin knopen moeten doorhakken, de ploeg heeft met Roglic immers ook al een sterke ronderijder in huis. Overigens worden in de Nederlandse pers ook andere wielerploegen genoemd zoals Ineos en CCC-Giant. Dumoulin ontkent dat er sprake is van een overgang.

Jumbo succesvol in sponsorbeleid

Jumbo is succesvol in zijn sponsorbeleid. Afgelopen weekend won Max Verstappen voor de tweede keer de Formule 1-wedstrijd in Oostenrijk. Hij deed dat evenals vorig jaar met op zijn hoofd een gele racehelm die verwijst naar de supermarktformule uit Veghel.

Op de archieffoto Dylan Groenewegen toen de ploeg nog Jumbo-Lotto heette.

 

Reageer op dit artikel