nieuws

Coop meldt marktaandeel 4 procent

Formules 5149

Coop meldt marktaandeel 4 procent

VELP – Coop is deze zomer door het marktaandeel van vier procent geschoten. Over heel 2018 had de formule nog een marktaandeel van 3,2 procent.

‘Coop groeit en bloeit’, aldus directeur Fred Bosch in een intern bericht. ‘Onze formule heeft deze zomer een record marktaandeel behaald van vier procent.’

Overname van Emté

Klik hier voor de marktaandelen van de supermarkten

De groei in marktaandeel komt voor een groot deel op het conto van de overname van Emté, een overname samen met Jumbo. Op 2 juli is de laatste van de 19 omgebouwde Emté-winkels geopend in Tilburg. Daarmee komt de keten als eerder aangekondigd uit op 316 winkels.

Autonome groei Coop

Ook autonoom groeit de omzet van Coop. Financieel directeur Herco Boer zei daarover in een eerder interview met Distrifood tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers over 2018: ‘Drie jaar op rij scoren wij nu een autonome groei boven de markt. Ik kan je verklappen, dat geldt ook voor de eerste maanden van 2019.’

 

Reageer op dit artikel