nieuws

Bakker Bart en Bakerstreet weer onder één dak

Formules 3418

Bakker Bart en Bakerstreet weer onder één dak
Foto: Shutterstock

BEUNINGEN/UTRECHT – De familie Companjen neemt via Vital Food Group broodjes- en bakkerijketen Bakker Bart over van investeerder Gilde Equity Management.

Daarmee worden de bedrijven Bakker Bart (foodretail) en Bakerstreet (foodservice) weer verenigd onder één eigenaar. Beide bedrijven werden ooit opgezet door ondernemer Bart van Elsland. In 2002 werd het toenmalige Bart’s Bakerstreet verkocht aan Marcel Boekhoorn en Eric Companjen. 17 jaar later keren beide bedrijven dus terug onder één dak.

Nieuwe holding heet Vital Food Group

De twee bedrijven worden door de familie Companjen, meerderheidsaandeelhouder, ondergebracht in de nieuwe holding Vital Food Group. ‘Het besluit om de krachten van de twee organisaties te bundelen is genomen op basis van de positieve gesprekken en het vertrouwen tussen de managementteams en aandeelhouders van Bart’s Retail en Bakerstreet’, zo meldden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

Herbert Schalkwijk en Henri Froeling bestuurders holding

De managementteams van Bart’s Retail en Bakerstreet, alsmede Gilde, zullen aandeelhouder blijven in de combinatie. Algemeen directeur Herbert Schalkwijk van Bart’s Retail wordt samen met Henri Froeling, algemeen directeur van Bakerstreet, bestuurder van de nieuw opgerichte holding.

Bakerstreet gaat bijdragen aan versnelde uitrol Bakker Bart 0.0

Door de twee bedrijven weer onder één dak te brengen, moeten voordelen worden behaald, zo meldt het persbericht. ‘De strategie van Bart’s Retail blijft ongewijzigd, waarbij Bakerstreet zal bijdragen aan de verdere en versnelde groei van Bart’s Retail. Beide ondernemingen zijn rijk aan ‘best practices’, die de combinatie gaan versterken. Bakerstreet zal met zijn jarenlange ervaring en expertise bijdragen aan het versneld door ontwikkelen en uitrollen van het nieuwe innovatieve winkelconcept ‘Bakker Bart 0.0’ en bijdragen aan de verdere optimalisatie van (winkel) operaties.’

Bakerstreet werkt samen met Albert Heijn

Bakerstreet is actief in de Benelux en Frankrijk. Daarbij exploiteert het bedrijf onder meer broodjescounters in tankstations. In Nederland werkt Bakerstreet onder meer samen met Albert Heijn. Het bedrijf verzorgt de uitvoering van de horeca-activiteiten in de winkels die sinds kort onder de namen Allerhande Café en Allerhande Kitchen worden uitgevoerd.

Reageer op dit artikel