nieuws

Aldi wil conceptwinkel neerzetten in Ommen

Formules 2958

OMMEN – Aldi in Ommen wil zijn filiaal verplaatsen naar de ‘Poort van Ommen’. De discounter wil er een energiezuinige conceptstore openen.

Aldi wil conceptwinkel neerzetten in Ommen

Volgens De Stentor is de gemeente enthousiast. De krant spreekt van een ‘voorbeeldsupermarkt worden voor Noordoost-Nederland, met een nieuw concept.’ Volgens De Stentor wordt het nieuwe pand duurzaam, zullen er geen gasaansluitingen zitten en wordt het pand voorzien van zonnecollectoren.

Aldi krijgt ledverlichting

‘Daarnaast komt er ledverlichting in het hele pand. Alle papier en folie worden gerecycled en er wordt een ‘groen inrichtingsplan’ ontworpen, zodat de supermarkt goed in de omgeving past.’ Na herplaatsing zal Ommen een Aldi-supermarkt krijgen van 1300 vierkante meter met 130 parkeerplekken. De gemeente praat in september verder over de plannen. Het gaat dan om een wijziging in het bestemmingsplan.

Nul op de meter

Aldi lijkt met de energiezuinige supermarkt in het spoor te treden van Lidl dat al eerder aankondigde winkels te willen openen met nul op de energiemeter.

 

 

Reageer op dit artikel