nieuws

Lage score Aldi op vrouwen in management

Formules 1977

Lage score Aldi op vrouwen in management

ESSEN – Aldi Nederland scoort met 17,7 procent van de managementposities bezet door vrouwen laag binnen Aldi Nord. Ook is het percentage met 0,2 procentpunt gedaald, tegen de trend in.

Dat blijkt uit het Duurzaamheidsrapport 2018 van Aldi Nord. Het percentage in Nederland is zelfs met 0,2 procentpunt gedaald, tegen de trend binnen Aldi Nord in. Portugal is koploper met de helft van de managementposities bezet door vrouwen:

Bron: Duurzaamheidsrapport Aldi Nord

100 procent agf ‘Planet Proof’

Uit het duurzaamheidsrapport blijkt verder dat Aldi Nederland op een aantal fronten wel voorloper is. Zo streeft Aldi naar 100 procent van het agf het keurmerk ‘On the way to Planet Proof’ in 2019, voorheen bekend als ‘Milieukeur’. Aldi Nederland is daarin voorloper binnen Aldi Nord. Ook zijn alle plastic tassen uit de winkels gebannen, net als in Duitsland en België. Ook streeft Aldi Nederland naar 100 procent ISO 50001 gecertificatie, daarbij gaat het met name om energiemanagement. Dat doel is in 2018 niet behaald.

Aldi wijst op gezonde voeding

Verder geeft het rapport aan dat Aldi zijn inspanningen wil ‘voortzetten en verbeteren’ als het gaat om klanten te wijzen op gezonde voeding. Ook zijn 80 procent van de bedrijfsleiders en 100 procent van het hogere management getraind in management, time- en zelfmanagement, communicatie, waardering en rechtvaardigheid (fairness).

Aldi is voorloper op groene energie

Aldi Nederland is ook een voorloper op energiegebied en draait sinds 2015 al op groene energie afkomstig uit Europese windmolens, aldus het rapport. Ook is het bedrijf bezig om een schoolproject op te zetten over klimaatverandering. Het bedrijf doet er veel aan om aandacht te vragen voor milieu-issues en werkt met de Plastic Soup Foundation hierin samen. In 2018 doneerde Aldi Nederland €20.000 aan dit doel, dat 200.000 kinderen met informatie bereikte.

 Lees hier het hele rapport van Aldi Nord

Reageer op dit artikel