nieuws

AH stopt robottest vroegtijdig door hitte

Formules 3076

AH stopt robottest vroegtijdig door hitte

EINDHOVEN – Albert Heijn heeft de test met de bezorgrobot op de High Tech Campus Eindhoven vroegtijdig gestaakt vanwege de hitte.

‘De robot heeft door de hoge temperatuur moeite met de registratie van de orders’, laat AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh erover weten. ‘En voor de mensen die meelopen is het ook te warm.’ Het gaat dan om medewerkers van AH Labs en van de mensen van TeleRetail die de robot softwarematig in de gaten houden.

‘Bestellen niet meer mogelijk’

Ook op de speciaal in het leven geroepen webpagina over robotbezorging is de vroegtijdige stop gemeld. Mensen die de app hebben geïnstalleerd kunnen deze verwijderen, aldus het bericht op de website. ‘Bestellen is niet meer mogelijk.’

AH-bezorgrobot

Het was de bedoeling dat de bezorgrobot op werkdagen in de weken 29 en 30, tussen 10.00 en 16.00 uur (lunch)bestellingen zou rondbrengen op de Eindhovense campus. Naar verwachting wordt de test niet op een later moment vervolgd, aldus Aspeslagh. ‘De test was al bijna afgerond.’ Over de resultaten van de bezorgtest is momenteel nog niks bekend.

 

Lees Distrifoods hitteblog:

Hitteblog: Supers in hele land last van hitte

Reageer op dit artikel