nieuws

Poiesz zet vrijwillige personal shoppers in

Formules 2467

Poiesz zet vrijwillige personal shoppers in

OOSTERWOLDE – De regionale supermarktketen Poiesz zet samen met dochteronderneming Van Smaak en vrijwilligers een unieke boodschappenservice op voor woonzorgcentrum Rikkingahof in Oosterwolde.

Poiesz werd eind 2018 benaderd door zorggroep Liante, eigenaar van Rikkingahof, om het interne winkeltje in het woonzorgcentrum te bevoorraden. De zorggroep was op zoek naar een nieuwe oplossing, nadat de lokale rijdende winkel aangaf te stoppen. Liante wilde het winkeltje graag behouden, omdat het dagelijkse praatje en loopje naar de winkel van groot belang is voor de verkopers.

Bewoners kunnen nu kiezen uit volledig assortiment

De noordelijke supermarktketen bedacht echter een manier om ‘nog meer tegemoet te komen aan het sociale aspect van het winkeltje’. De keten legt uit hoe het werkt: ‘Het idee van een personalshopperteam, gevormd door vrijwilligers van Zorggroep Liante, werd geboren. Aan de hand van hun boodschappenlijstjes bestellen de personal shoppers dagelijks via de webwinkel van Poiesz online boodschappen voor de bewoners. Bij het gezamenlijk uitzoeken van de boodschappen, onder het genot van een kopje koffie, is er alle aandacht voor de bewoner. In plaats van een schap met slechts een aantal producten kunnen de bewoners nu kiezen uit een volledige supermarktassortiment. Dat is in een winkeltje niet te doen in verband met de korte houdbaarheid van veel verse producten.’

Vrijwilliger haalt en bezorgt de boodschappen

Een vrijwilliger van Poiesz-dochter Van Smaak haalt de boodschappen de volgende dag op in de supermarkt in Oosterwolde. ‘Deze vrijwilliger bezorgde al warme maaltijden van Van Smaak bij de bewoners en neemt nu ook de bestelde boodschappen mee’, legt de formule uit. Annet Everaarts van Poiesz toont zich buitengewoon enthousiast over het initiatief. ‘Dit is een geweldige samenwerking tussen Zorggroep Liante, Van Smaak en Poiesz. Dankzij de vrijwilligers kunnen de bewoners gebruik maken van deze unieke service en genieten zij van de persoonlijke tijd en aandacht’.

Reageer op dit artikel