nieuws

Detailresult wijst Voogd (ex-AH) aan als ceo

Formules 9660

Detailresult wijst Voogd (ex-AH) aan als ceo

VELSEN – Detailresult heeft Albert Voogd aangewezen als nieuwe topman. Hij begint op 1 oktober als ceo van het supermarktbedrijf.

‘Wij zijn verheugd met de benoeming van Albert Voogd. Door zijn ervaring en persoonlijkheid hebben wij het volste vertrouwen dat hij een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van DRG’, zegt Cees van Rijn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Detailresult, in een reactie op de benoeming van Voogd.

Opvolger John Kruijssen

Voogd is daarmee de opvolger van John Kruijssen. Kruijssen kondigde begin vorig jaar zijn vertrek aan bij Detailresult en is sinds 1 april 2018 ceo van Beter Bed. Kruijssen stond sinds 2015 aan het roer van Detailresult, het moederbedrijf van supermarktketens Dirk en Dekamarkt.

Ceo Zuid-Afrikaans Massdiscounters

Albert Voogd is momenteel werkzaam als ceo van Massdiscounters, een van de vier business units van het beursgenoteerde Zuid-Afrikaanse Massmart. Massdiscounters heeft een discount food en non-food hypermarket formule in 12 Afrikaanse landen.

Meer dan twintig jaar bij Albert Heijn

Voor die functie is Voogd coo geweest van Makro Zuid-Amerika en heeft hij diverse operationele en commerciële managementfuncties vervuld voor Albert Heijn in Nederland, Brazilië en de Verenigde Staten van Amerika. Voogd werkte meer dan 20 jaar voor Albert Heijn. Hij verliet het managementteam van AH in 2012. In zijn laatste jaren bij de marktleider was hij namens Ahold verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe markten. Zo werkte hij mee aan de entree van Albert Heijn in België en Duitsland.

Reageer op dit artikel