nieuws

Dekamarkt viert 70-jarig jubileum met boek

Formules 2129

Dekamarkt viert 70-jarig jubileum met boek
Bron: Detailresult

VELSEN-NOORD – Ter ere van het 70-jarig bestaan van de supermarktketen heeft Dekamarkt woensdag een geschiedenisboek gelanceerd: ’70 jaar zelfbediening: van Kijkgrijp naar DekaMarkt’.

Het boek geeft de historie van 70 jaar Dekamarkt weer. ‘Mooie verhalen van medewerkers worden afgewisseld met foto’s uit de geschiedenis van Dekamarkt’, aldus Detailresult in een persbericht. De familie Kat, oprichters van de formule, nam als eerste het boek in ontvangst. ‘Dekamarkt is een trots familiebedrijf met een rijke geschiedenis. De formule is diepgeworteld in de regio’s waar de 81 winkels zich bevinden.’

Kijkgrijp

Dirk Kat opende in 1949 de eerste zelfbedieningswinkel, genaamd Kijkgrijp. Dat is nu 70 jaar geleden. ‘Een mijlpaal om trots op te zijn en die uiteraard groots gevierd wordt. Vanaf zondag 9 juni vieren we 10 weken lang samen met onze klanten feest.’ Dit doet de keten met een Kras & Win-cadeaufestijn, waarbij klanten bijvoorbeeld kans maken op 70 seconden gratis boodschappen doen, een taart of een weekendje weg. De hoofdprijs is een jaar lang gratis boodschappen doen bij Dekamarkt. Bovendien heeft elke vestiging binnenkort een winnaar van een buurtbarbecue.

Lees meer over het jubileum van Dekamarkt in Distrifood 23, 8 juni 2019.

Reageer op dit artikel