nieuws

Coop gedoogt leveringen Plus aan ex-Emté

Formules 9377

Coop gedoogt leveringen Plus aan ex-Emté

DIESSEN – De voormalige Emté-winkel in Diessen gaat de komende tijd verder als Plus Plasmans. De supermarkt staat echter op de lijst winkels die zijn toegewezen aan Coop.

De supermarkt in de Brabantse plaats wordt vrijdag heropend als Plus Plasmans, zo meldt Plus tegen Distrifood. ‘Het betreft in eerste instantie een cosmetische ombouw. De verbouwing naar 2.0 volgt later’, zegt Plus-woordvoerder Debbie Huisman.

Afspraak met ondernemer

Of Coop daarmee de winkel definitief aan Plus laat, moet echter nog blijken. ‘We hebben met de ondernemer de afspraak gemaakt dat hij zijn goederen kan afnemen bij Plus. Over de inhoud van deze afspraken doen wij verder geen mededelingen’, zegt Coop-woordvoerder Yvonne van Asselt.

De klanten speelden rondom carnaval al in op de ontstane situatie

Afrondende fase

Begin mei meldde Coop tegen Distrifood dat de formule in gesprek was met ondernemer Luc van Riel over een ombouw naar Coop. ‘We zitten in een afrondende fase om er gezamenlijk uit te komen.’ Inmiddels lijken de partijen echter weer ver uit elkaar te liggen, gezien de leveringen van Plus. Van Riel zelf wil inhoudelijk nog niet ingaan op de zaak.

Van der Hoofd Serooskerke

De winkel in Diessen is niet de enige voormalige Emté-winkel met wie Coop niet tot overeenstemming kan komen. Recent heropende ondernemer André van der Hoofd in Serooskerke zijn Emté onder de naam Supermarkt Van der Hoofd. Ook die winkel staat op de Coop-lijst, de Zeeuw wil echter naar Plus. Ook de winkel van Van der Hoofd wordt momenteel beleverd door Plus.

Reageer op dit artikel