nieuws

Aldi haalt gevaarlijke korte broek uit schap

Formules 14329

Aldi haalt gevaarlijke korte broek uit schap

CULEMBORG – Aldi haalt korte broeken uit de schappen die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen.

Het gaat om kledingstukken van het merk Pocopiano, met barcode 23069916, verkocht vanaf 9 mei van dit jaar. ‘Wij hebben geconstateerd dat het model Blue Denim van de POCOPIANO® Jongens Bermuda, verkocht vanaf donderdag 9 mei 2019, mogelijk een veiligheidsrisico oplevert’, meldt Aldi op zijn website. ‘Uit onderzoek is gebleken dat het metalen uiteinde van de koorden na het wassen mogelijk los kan komen. Deze kleine delen kunnen voor kleine kinderen een verstikkingsgevaar opleveren.’

Inleveren bij een Aldi-filiaal

Aldi verzoekt klanten de broeken niet meer te gebruiken en ze in te leveren bij een Aldi-filiaal. Klanten krijgen het aankoopbedrag terug. Aldi verwijst de klanten op zijn website naar een mailadres van de fabrikant als ze vragen hebben over het product. De discounter biedt online zijn excuses aan voor het ongemak.

Zogeheten bermuda

De broek is inmiddels uit alle Aldi-winkels gehaald. Het kledingstuk werd verkocht voor de prijs van €5,99. De blauwe denimbroek – een zogeheten ‘bermuda’ – valt onder de jongenscollectie.

Reageer op dit artikel