nieuws

AH rolt tap to go verder uit

Formules 11982

AH rolt tap to go verder uit
Tap To Go bij AH To Go. Foto: Diederik van der Laan

ZAANDAM – Albert Heijn gaat de test met tap to go dit najaar uitbreiden naar nog eens drie filialen van AH To Go.

Met tap to go betalen klanten door met een kaart tegen het schapkaartje aan te tikken. AH noemt in het blad Retailtrends de technologie inmiddels volwassen. Volgens Mesut Yildirim, vice-president information technology bij Ahold Delhaize, is van een test al lang geen sprake meer en wil de keten voornamelijk ervaring opdoen met klantengedrag.

Evy als archetypeklant

Yildirim: ‘Het springt als innovatie het meest in het oog, maar het was niet ons uitgangspunt. Belangrijker was dat we de klantenreis van Evy hebben uitgebouwd.’ Evy staat hierbij voor de archetypeklant ‘Efficient Evy’, een klant die in 20 seconden haar lunch bij elkaar wil hebben gepakt. Met name op stations telt iedere seconde. In het AMC is er op basis van tap to go een fastlane ontwikkeld voor koffie: klanten kunnen die van buiten de winkel al kopen en afrekenen met de kaart of telefoon.

Nu drie tap to go-punten

Op dit moment zijn er drie vestigingen met tap to go:  in het AMC Amsterdam, op het metrostation Amsterdam CS en op het hoofdkantoor.De AH To Go-app vormt de basis. De app ondersteunt de digitale interactie, zorgt voor de betaling en zorgt dat voorraad wordt aangevuld.

 

Reageer op dit artikel