nieuws

AH-bezorgrobot rijdt vanaf 15 juli op campus

Formules 738

AH-bezorgrobot rijdt vanaf 15 juli op campus
AH's bezorgrobot tijdens de presentatie van Machiel Tiddens, AH Online (maart 2019).

EINDHOVEN – De AH-bezorgrobot gaat in week 29 en 30 van dit jaar lunchproducten bezorgen op de high tech campus te Eindhoven.

Dat laat Albert Heijn desgevraagd weten aan Distrifood. ‘De bezorgrobot zal op werkdagen in week 29 en 30 (15-19 juli en 22-26 juli) met lunchproducten rondrijden op de campus van Eindhoven’, aldus woordvoerder Felicity Bijnaar.

Autonoom locatie vinden

Albert Heijn presenteerde de bezorgrobot tijdens een Emerce-congres in Amsterdam, waar Machiel Tiddens namens AH Online op het podium stond. De robot die wordt ingezet voor het rondbrengen van lunchproducten moet autonoom de locatie kunnen vinden waar de bestelling naartoe moet. De boodschappen liggen onder een klep. Het gaat om de eerste praktijktest van de AH-robot.

Supermarkt op de campus

Eerder testte ook Spar University het bezorgen van food tussen twee colleges. Erwin Binneveld zei daarover: ‘Dat is een venster van 10 minuten. Wij zijn dan daar waar de studenten zich bewegen.’ Zijn universiteitsformule zette geen robots in, maar ‘pick-up persons’. Studenten bestellen via de Spar University-app een broodje en een drankje, en een pick-up person staat bij de collegezaal klaar om de bestelling af te leveren. Spar University heeft inmiddels negen vestigingen op campussen in Nederland. AH To Go is binnenkort te vinden bij Saxion-hogescholen in Deventer en Enschede.

Reageer op dit artikel