nieuws

Spar bindt ondernemerstalent met community

Formules 1162

Spar bindt ondernemerstalent met community
Interieur van Spar City Enschede. Foto: Joris Telders

WAALWIJK – Spar heeft een zogeheten ‘talent community’ opgericht, waarbij de ondernemersketen talenten binnen de organisatie de kans wil bieden om ondernemer bij Spar te worden.

Medewerkers die in een Spar-vestiging werken en de ambitie hebben om ondernemer te worden bij de formule, hebben tijdens een kick-off-bijeenkomst op 23 mei alle ins en outs gehoord van dit nieuwe initiatief, laat Spar weten in een persbericht.

Talent en jonge ondernemers

Aan deze talent community nemen ook Spar-ondernemers deel die korter dan 3 jaar ondernemer zijn, om talenten te inspireren en van elkaar te laten leren. De kick-off opende met een verhaal van Lecyca Curiel over Generatie Z; hoe zij denken, maar vooral ook wat dit betekent voor deze mogelijk toekomstige ondernemers.

Deelnemers talent community intensief begeleid

Na definitieve aanmelding volgt het vervolgprogramma, dat bestaat uit vijf bijeenkomsten per jaar. Daarbij zorgt het bestuur van deze talent community (talenten hieruit, aangevuld met twee Spar-bestuursleden) voor inspirerende en goed georganiseerde bijeenkomsten. Hier ondervinden alle talenten of zij echt ondernemer willen worden. Als dat het geval is, dan biedt Spar nog een extra programma: de Spar talent monitoring en de Spar aspirant-ondernemersopleiding. Hierbij worden de talenten getoetst en begeleid om zichzelf door te ontwikkelen en daarna ook daadwerkelijk klaar zijn voor het ondernemerschap bij Spar. Dit initiatief wordt financieel en met fysieke inspanning ondersteund door Spar detaillistencoöperatie.

Reageer op dit artikel