nieuws

Pilotwinkels AH en Hema in Utrecht en R’dam

Formules 5112

Pilotwinkels AH en Hema in Utrecht en R’dam
Hema. Foto: Bert Jansen

AMSTERDAM/ZAANDAM – De pilotwinkels die Albert Heijn en Hema samen openen, komen in Utrecht en Rotterdam. De winkels gaan in het najaar open.

In de Hema-winkels aan de Oudegracht in Utrecht en het Beursplein in Rotterdam komt een volwaardig assortiment van Albert Heijn, met zowel verse als houdbare producten. Klanten kunnen hun producten afrekenen bij de Hema- en Albert Heijn-zelfscankassa’s, laten de beide ketens weten in een persbericht.

Samenwerking past in ambities

Hema kondigde eerder al zijn nieuwe strategische plannen aan. Hierin zet Hema onder andere in op het aangaan van (inter)nationale strategische partnerships en investeringen in de thuismarkt Nederland. De samenwerking zoals nu met Albert Heijn past in deze ambitie. Voor Albert Heijn is deze pilot met Hema een verdere onderstreping van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden om klanten nog beter te bedienen. Albert Heijn zet steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan.

‘AH met name vers, ook gewoon Hema-tompoucen’

Eerder dit jaar liet Hema aan Distrifood weten dat Albert Heijn in de twee pilotwinkels met name het versgedeelte voor zijn rekening gaat nemen. Woordvoerder Arnold Drijver kon op dat moment niet zeggen hoe dit verder vormgegeven zou worden. Wel gaf hij aan dat ook het foodassortiment van Hema in de winkels wordt gehandhaafd. ‘Natuurlijk zullen we ook gewoon tompouces, rookworsten en andere houdbare foodproducten blijven verkopen.’

Reageer op dit artikel