nieuws

Hoogvliet verpakt bio afbreekbaar

Formules 1404

Hoogvliet verpakt bio afbreekbaar
Foto: Hoogvliet

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet verkoopt biologische citroenen en biologische snacktomaatjes in volledig composteerbare verpakkingen van cellulose, suikerrietresten en bioplastic.

Supermarktketen Hoogvliet is daarmee naar eigen zeggen de eerste reguliere supermarkt die op deze duurzame  verpakkingen gebruikt. De afbreekbare verpakkingen zijn ontwikkeld door groenteleverancier Eosta, laat Hoogvliet in een persbericht weten.

Volledig composteerbaar

Het bioplastic van de snackgroenteshaker is in 12 weken volledig composteerbaar. Het gebruikte suikerriet is biologisch afbreekbaar en composteerbaar, laat Hoogvliet in een persbericht weten. Daarnaast vereist de productie van suikerrietverpakkingen minder water en energie bij de verwerking dan de traditionele houtpulpproducten zoals karton. Het duurzame net voor de citroenen is gemaakt van cellulosevezels, waardoor het biologisch afbreekbaar en composteerbaar is.

Hoogvliet: ‘stap in goede richting’

Category manager aardappelen, groente & fruit Ed van Venrooij van Hoogvliet noemt het een mooie stap in de goede richting: ‘Soms ontkomen we er niet aan om plastic te gebruiken, vooral bij kwetsbare producten We blijven echter zoeken naar duurzame alternatieven om uitbreiding van de plastic soup te voorkomen.’

Laser branding

In 2017 was Hoogvliet de eerste Nederlandse supermarkt die ‘natural branding’ ging toepassen om biologische producten te voorzien van een gelaserd merkje. Hierdoor werd de plastic verpakking van onder andere biologische avocado’s  en gember overbodig, wat een jaarlijkse besparing van bijna 70.000 plastic verpakkingen opleverde.

Eosta

De verpakkingen nzijn ontwikkeld door Eosta, een distributeur van verse biologische groente en fruit. Met het ‘trace & tell’ systeem Nature & More biedt Eosta consumenten complete transparantie bij biologische producten.

 

Reageer op dit artikel