nieuws

Video: Giel Smits (Plus) beste zelfstandige

Formules 3533

Video: Giel Smits (Plus) beste zelfstandige

AMERSFOORT – Het Vakcentrum heeft Giel Smits (Plus) uitgeroepen tot beste zelfstandig ondernemer van Nederland. Smits verslaat daarmee mede-finalisten Gert en Mirjam Kuipers (Albert Heijn Kuipers, Franeker) en Froukje Sloot (Jumbo Froukje Sloot, Stadskanaal).

In het interview met Distrifood direct na de bekendmaking vertelt Smits onder andere over de spanning op het podium en hoe hij twee procent heeft weten te plussen in een markt waarin Jumbo de Foodmarkt Leidsche Rijn opende. Zie hieronder een kort interview met Giel Smits net na de bekendmaking:

Ruim 200 supermarktondernemers gingen van start in de competitie. In een eerste ronde werden, op basis van een ondernemersanalyse door onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia, 12 provinciewinnaars gekozen. Uit deze 12 provinciewinnaars zijn, na bedrijfsbezoeken en uitvoerige gesprekken, drie finalisten bepaald. Deze finalisten werden bezocht door de finalejury bestaande uit Marian Geluk (directeur Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie), René Roorda (directeur Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) en Harrie ten Have (voorzitter Vakcentrum). De jury merkte op dat de drie finalisten alle drie uitblonken in de aandacht voor de medewerkers. Het Vakcentrum: ‘Hoewel iedere finalist daar op heel eigen wijze invulling aan geeft, is duidelijk dat zij alle drie hun medewerkers als het kapitaal van hun onderneming zien. Juist de medewerkers bepalen in hoge mate de sfeer en de beleving in de winkel. Daarnaast hebben de drie finalisten een absolute toegevoegde waarde voor hun lokale omgeving.’

Jury lovend over duurzame aanpak

Volgens het Vakcentrum heeft Giel Smits bewezen dat hij inmiddels meer dan 10 jaar het begrip onderscheidend ondernemerschap in de volle breedte kan doorvoeren en verbreden. Dat betekent zowel aandacht voor milieu, energie en assortiment als voor een duurzaam personeelsbeleid en de lokale betrokkenheid. Smits loopt voorop in de toepassing van technologische ontwikkelingen om de energiebelasting van zijn bedrijf zo veel mogelijk te beperken. De inzet van een bestelauto waarvan de koeling van energie wordt voorzien uit zonnepanelen op het dak van de auto is daarvan een recent voorbeeld.

Foto's

Reageer op dit artikel