nieuws

Emté-rebel snakt naar vers en diepvries

Formules 6089

Emté-rebel snakt naar vers en diepvries

SEROOSKERKE – Emté-ondernemer André van der Hoofd is naarstig op zoek naar partijen die hem vers en diepvriesproducten kunnen leveren.

De winkelier, die met Coop is verwikkeld in een rechtszaak, kampt met lege schappen nu het einde van de Emté-formule (1 juni) in zicht is. ‘Iedere dag verslechtert de situatie en wij zijn dan ook op zoek naar een externe leverancier voor de vers en diepvriesgroepen om toch aan de vraag van onze klanten te kunnen blijven voldoen. In deze groepen voldoet het consortium niet aan zijn leveringsplicht en afspraken die er zijn voor de afbouw van de formule’, stelt Van der Hoofd.

Onderwerp in kort geding Coop

Van der Hoofd krijgt naar eigen zeggen momenteel van Plus diverse kw-artikelen geleverd. De winkel van Van der Hoofd staat op de Coop-lijst, maar zelf wil hij overstappen naar Plus. De leveringen van Plus waren vorige week maandag onderwerp van gesprek in een kort geding van Coop tegen van der Hoofd.

Gaten in het assortiment vullen

Naast Plus krijgt de Zeeuwse ondernemer momenteel producten geleverd van onder meer de partijen Beko (brood), Lédo (vleeswaren, salades en tapas), Sligro (onder andere boter, vis en rozijnen) en Gulden Krakeling (koekjes). Van der Hoofd: ‘Dit zijn leveranciers waarmee we de gaten in het assortiment, die ontstaan door het ontmantelen van de Emté-formule, proberen te dichten. Hiermee proberen we de klanten binnen te houden.’ Emté zelf stelde eerder tegen Distrifood dat de overgebleven winkels wel tot het laatst worden beleverd.

Reageer op dit artikel