nieuws

Emté Brakel om naar Plus

Formules 12870

Emté Brakel om naar Plus
Foto: Roel Dijkstra

BRAKEL – Emté-ondernemers Hubert en Alinda Duijzer uit Brakel maken de overstap naar Plus.

De supermarkt in de Bommelerwaard opent op 5 juni 2019 als Plus supermarkt. In een later stadium wordt de winkel omgebouwd om vervolgens te openen als een Briljant 2.0 winkel, meldt Plus. Directeur Winkelorganisatie Edwin Linssen: ‘De familie Duijzer is al jaren een begrip in de Bommelerwaard. Het is voor Plus dan ook geweldig dat we deze ondernemers toe kunnen voegen aan onze mooie coöperatie. Ik kijk erg uit naar de samenwerking.’

Transfers komen los

Kort voor de definitieve einddatum van Emté op 1 juni komen er een aantal transfers los. Emté Goor wordt toch geen Jumbo en is overgenomen door ondernemer Bannink. De formulenaam is nog ongewis. Emté-ondernemer Erwin Schakelaar in Kloosterzande maakt met zijn winkel de overstap naar Plus. Emté Serooskerke en Diessen zijn nog volop in onderhandeling met Coop. Zij willen niet over.

Duijzers hebben supermarktbloed

De Duijzers zijn een echte supermarktfamilie. Overgrootmoeder startte in 1926 een kruidenierswarenwinkeltje aan de dijk. Hubert Duijzer: ‘Meer dan 80 jaar later werd dit de Emté. Ik nam toen het stokje over van mijn vader. Toen begin vorig jaar duidelijk werd dat Emté opgeslokt werd, zijn we eens goed gaan nadenken naar hoe we verder wilden. De keuze viel eigenlijk heel snel op Plus.’

Reageer op dit artikel