nieuws

Emté-man mag van rechter bestellen bij Plus

Formules 14908

Emté-man mag van rechter bestellen bij Plus

SEROOSKERKE – Emté-ondernemer André van der Hoofd mag assortiment blijven inkopen bij Plus.

Dat is de uitkomst van een kort geding dat Coop recent had aangespannen tegen Van der Hoofd, eigenaar van een Emté in Serooskerke. Coop eiste voor de rechter dat de Zeeuwse ondernemer uit de zaak wordt gezet, nu er op 1 juni een punt wordt gezet achter de Emté-formule en Van der Hoofd producten bestelt bij concurrent Plus. Alex Dolphijn, advocaat van Van der Hoofd, had als tegenvordering geëist dat er vrij ingekocht kon worden door de ondernemer, omdat de formule van Coop volgens hem niet past in Serooskerke.

Vorderingen Coop afgewezen

De rechter in Den Bosch wees vrijdag de vorderingen van Coop af, de vordering van de ondernemer toe en bepaalde zodoende dat Van der Hoofd voorlopig mag blijven inkopen bij een andere supermarktorganisatie dan Coop. Van der Hoofd hoeft de winkel momenteel dus ook niet over te dragen aan Coop.

Van der Hoofd wil naar Plus

De zakelijke relatie tussen Van der Hoofd en Plus kwam 13 mei aan het licht tijdens het kort geding in de rechtbank in Den Bosch. De winkel op Walcheren staat op de lijst Emté-supermarkten die worden omgebouwd naar Coop. Van der Hoofd heeft echter zijn zinnen gezet op een toekomst bij Plus.

Bodemprocedure tussen beide partijen

Er loopt momenteel ook nog een bodemprocedure tussen beide partijen. Of er een uitspraak volgt in die zaak hangt er vanaf of Coop en Van der Hoofd voor een vonnis toch een deal weten te sluiten. Van der Hoofd wil naar Plus, omdat hij stelt dat onder de vlag van Coop zijn winkel €25.000 omzet per week minder zal gaan draaien.

Reageer op dit artikel