nieuws

Strijd Coop en Emté Serooskerke gaat door

Formules 7677

Strijd Coop en Emté Serooskerke gaat door

MIDDELBURG – Coop zet een kort geding tegen André van der Hoofd, eigenaar van de Emté in Serooskerke, door.

Het is daarmee een volgende stap in de strijd tussen de supermarktformule en de ondernemer op het Zeeuwse Walcheren. Beide partijen probeerden er de afgelopen weken, na een eerdere rechtsgang, nog samen uit te komen. Coop en van der Hoofd stonden een maand geleden voor de kantonrechter in Middelburg.

€25.000 omzet per week

Dagblad PZC meldt nu echter dat Coop via een kort geding wil forceren dat van der Hoofd per 1 juni stopt met zijn bedrijf. Zodoende kan Coop in het pand een filiaal openen. Van der Hoofd wil naar Plus, omdat hij stelt dat onder de vlag van Coop zijn winkel €25.000 omzet per week minder zal gaan draaien.

Zestig jaar geleden begonnen

Van der Hoofd noemt de stap van Coop in de krant ‘geheel onverwacht’. Volgens de supermarkteigenaar liepen de onderhandelingen nog toen hij de boodschap kreeg dat de supermarktketen een kort geding aanspande. ‘Als ik dat geding verlies, moet ik er uit. Mijn vader is hier zestig jaar geleden begonnen en wij als familie hebben dit samen opgebouwd’, aldus de ondernemer in de PZC.

Kort geding dient op maandag 13 mei

Van der Hoofd vreest, als Coop in het gelijk wordt gesteld, dat hij het winkelpand alleen nog maar kan verhuren. De advocaat van Coop stelt dat Van der Hoofd dit kan voorkomen. ‘Wij willen alleen dat het franchisecontract wordt nagekomen.’ Het kort geding van Coop dient op maandag 13 mei.

Reageer op dit artikel