nieuws

Benders in juni om naar Jumbo

Formules 8986

Benders in juni om naar Jumbo

VENLO – ‘Benders blijft Benders. Ook onze lokale producten zullen blijven. Tevens blijft dus ook onze eigen slagerij en eigen slagers’.

Dat communiceert Plus Benders op Facebook in de aanloop naar de overgang naar de Jumbo-formule. Daarvan is de datum nu definitief bekend. De Plus in Venlo gaat 4 juni dicht en opent als Jumbo op 26 juni. Blerick gaat 30 juni dicht en gaat op 17 juli weer open. Over eventuele veranderingen bij Beej Benders, de eigen formule van ondernemer Geert Benders is nog niks bekend.

Eerste stap

Het bekendmaken van de data is een nieuwe stap in de ontwikkelingen rond de Plus-winkels in Venlo en Blerick en Beej Benders, het vestigingspunt met een zwaar accent op horeca, ook ontwikkeld door Geert Benders. In een latere fase willen Benders en Jumbo een compleet nieuw supermarktconcept neerzetten. Daarover zei Geert Benders in januari tegenover Distrifood dat dat nog even op zich laat wachten: ‘Tussen de 2 en 3 jaar, maar het hangt ook af van de locatie die we kiezen. Wat betreft de grootte moet je denken aan een oppervlakte tussen de 3000 en 3500 vierkante meter. In principe te klein voor een Foodmarkt.’

Supermarkt als basis

Jumbo en Benders maakten in januari meer details bekend rondom dit nieuw te ontwikkelen concept. Jumbo-topman Ton van Veen tegenover Distrifood: ‘Dat wordt een Jumbo Benders. Het krijgt ook, anders dan Beej Benders, een supermarkt als basis. Daar leggen we een schil omheen met versmarkt- en horeca-elementen. Met blurring dus. We hebben in Blerick al een vestigingspunt dat nu gerund wordt door de familie Rausch. Die heeft te kennen gegeven dit een goed moment te vinden om te stoppen. We hebben hierover met de familie Rausch goede afspraken kunnen maken. Die vestiging gaan wij dus binnenkort als filiaal runnen. De nieuwe ontwikkeling met Benders kan op die locatie, maar we kijken ook of we misschien elders nog een betere plek kunnen vinden.’

Reageer op dit artikel