nieuws

Aldi vraagt mensen uit Epe om hulp

Formules 5614

Aldi vraagt mensen uit Epe om hulp

EPE – Aldi vraagt burgers uit Epe mee te helpen in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor een winkel in het dorp in Gelderland.

De discounter doet de oproep in een paginagrote advertentie in het lokale medium Veluws Nieuws. Aldi-woordvoerder Laetitia Gruwel legt in dagblad De Stentor uit waarom de formule deze stap heeft gezet. ‘Het is een creatieve manier van hulp zoeken. Het is maar zelden dat we niet verder komen, maar de gemeente wijst onze voorstellen alleen maar af’, aldus Gruwel.

Gewoon te klein

De supermarktketen zoekt volgens de krant al jaren naar een locatie in Epe. In de advertentie wordt burgers uit Epe gevraagd suggesties voor een plek neer te leggen bij het gemeentehuis of politieke partijen. Aldi heeft momenteel in Epe een vestiging aan het Ratelplein. Gruwel: ‘Dat is gewoon te klein. In Heerde hebben we een filiaal met een nieuwe formule. We zien een zichtbare beweging naar dat dorp. We willen graag ook een nieuwe vestiging in Epe kunnen openen.’

Honderd parkeerplaatsen

Aldi is op zoek naar een kavel tussen de 4000 en 6000 vierkante meter. Hier moet onder andere plaats worden ingeruimd voor zo’n 100 parkeerplaatsen. De discounter zegt dat ‘een goede bereikbaarheid’ een speerpunt is. Aldi wil op de locatie een winkel openen waar gewerkt wordt aan ‘duurzaamheid, comfort en beleving’.

Reageer op dit artikel