nieuws

AH tweede keer meest favoriet voor bijbaan

Formules 1402

AH tweede keer meest favoriet voor bijbaan

ROTTERDAM – Albert Heijn is voor de tweede keer op rij benoemd tot ‘favoriete werkgever’ door studenten en scholieren met een bijbaan. Jumbo staat op de tweede plek.

Dat blijkt uit de meest recente resultaten van het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) door Intelligence Group. Coop is de grootste stijger in de lijst. Die keten stijgt van plek 15 naar 9. Lidl maakt de grootste daling in de top 10 door. Vorig jaar was de discounter nog de nummer 3, nu staat Lidl op plek 7. Dit jaar is de derde plaats voor Action.

AH ‘neemt verantwoordelijkheid serieus’

Albert Heijn zegt trots te zijn weer de meest favoriete bijbaanwerkgever te zijn: ‘Met ruim 950 winkels en zo’n 100.000 medewerkers zijn we een grote werkgever en dat is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. Naast een prettige werkomgeving vinden we het belangrijk om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van jonge, talentvolle medewerkers. Jonge medewerkers zetten vaak hun eerste stappen op de arbeidsmarkt en wij helpen ze daarbij graag op weg. Het helpt ons en onze medewerkers als zij weten waar zij goed in zijn, wat zij kunnen en waar zij in kunnen groeien.’

Bijbaan in supermarkt

Intelligence Group voert sinds 2003 elk kwartaal het AGO uit, waarbij een naar eigen zeggen representatieve steekproef uit de beroepsbevolking gevraagd wordt naar aspecten rondom werk en arbeidsmarkt. De vraag naar meest populaire organisatie voor een bijbaan is gesteld aan studenten en scholieren die aangegeven hebben een bijbaan te hebben of willen. Een bijbaan in een supermarkt is vooral populair bij middelbare scholieren. Hbo’ers en wo’ers zijn meer bezig met hun toekomst en daarom vaker op zoek naar een bijbaan die aansluit op hun doelen of studie, aldus de onderzoekers. Mbo’ers werken bij PostNL en Actiesport.

Meest favoriete werkgevers – volledige top 10:

  1. Albert Heijn
  2. Jumbo
  3. Action
  4. Kruidvat
  5. Dirk
  6. Plus
  7. Lidl
  8. McDonald’s
  9. Coop
  10. A&F (horeca-uitzendbureau)
Reageer op dit artikel